U heeft uw bestelling bij ons geplaatst, waarna we deze gaan indelen. U ontvangt kort na bestellen een bevestigingsmail. Deze bevat ook uw bestelnummer. Waar u deze kunt vinden staat in de afbelding hieronder aangetekend. De dag voordat wij uw bestelling leveren koen de tijdsblokken waarin de chauffeur verwacht wordt te staan op de website, onder het kopje routes, tijden en verkoopadressen. Door op het kaartje met uw regio (postcodegebied) te klikken worden de tijdsblokken zichtbaar. U kunt de levertijden alleen daar terugvinden, en verder niet in uw status op de website! Let wel op dat deze tijden onder voorbehoud zijn, wij hebben namelijk de situatie op de weg niet in de hand. Om u een beter beeld te geven van wanneer op de dag de chauffeur komt, kunt u onze chauffeurs live volgen.

Hier in het rood omkaderd, uw ordernummer. Dit nummer staat ook voor de postcode op de website.

Hoe volg ik de chauffeur?

Om de chauffeur te volgen kunt u deze link gebruiken: https://telematics.tomtom.com/nl_nl/webfleet/products/login/?application=classic

Deze website vraagt vervolgens om inloggegevens, deze zijn:

Naam webfleet account: amersfoort

Gebruikersnaam:           klant

Wachtwoord:                 darf123

Belangerijk is dat u hierbij kijkt naar het kenteken wat u gaat leveren. In Noord Nederland is dit altijd kenteken VT-441-Z, In Belgie is dit altijd 1-TDZ-572 Maar in de overige regio's worden op routes, tijden en verkoopadressen de middelste 3 cijfers van het kenteken genoemd, zodat u snel de juiste chauffeur weet te vinden. 

Ik ben niet thuis als jullie leveren, wat nu?

Dit is in de meeste gevallen geen probleem. De chauffeur zal bij levering altijd op de bon kijken. Als u tijdens het bestellen in het opmerkingenveld aan ons laat weten wat er mag gebeuren als u er niet bent, weten de mensen op de planning en de chauffeurs dit ook. Mocht u dit vergeten en toch onverhoopts niet thuis zijn, dan kunt u mailen met alexander@darf.info en leen@darf.info of bellen met 0886066166. Zo kunnen wij onze chauffeurs instrueren wat ze moeten doen als u niet thuis bent

(Bovenstaande is het genoemde opmerkingenveld).

Ik heb een andere vraag over mijn levering:

Deze kunt u tussen 7:00 en 16:00 op werkdagen stellen via 0886066166. U kunt ook mailen naar alexander@darf.info. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk een bericht terugsturen.