DARF KIDNEY

Onderstaand schrijven is geschreven door Dierenarts Wim de Leeuw, van de Bio-mentor in Valkenburg, gebaseerd op zijn klinische ervaringen en jarenlange praktijk.
De specials zijn geen medicijn, en dienen om de functies van het huisdier te ondersteunen door orgaan therapie.

"De ingrediënten zijn 99.9% van ecologisch dierlijke oorsprong. Er heeft ook geen bewerking plaatsgevonden (verhitting, drogen) waardoor er geen biologische activiteit verloren gaat.

Er is veel discussie over de wenselijkheid van laag eiwit bij oudere dieren of dieren met een verminderde nierfunctie. Onze klinische ervaring is dat deze categorieën het juist goed doen op wat meer eiwit. Maar dan eiwit van (ecologisch) dierlijke oorsprong. Dit heeft namelijk een hoge ‘biologische waarde’, wat betekent dat er weinig afvalstoffen gecreëerd worden. Hierdoor worden lever en nier minder belast.

Bijgevoegd nier – en lever weefsel ondersteunen opbouw en reparatie processen. Lever is  bovendien rijk aan water oplosbare vitamines, zoals alle b vitamines. Dieren met nierproblemen plassen deze in grote hoeveelheden uit…

De bijnier en milt leveren hun bijdragen in stress bestrijding, elektrolyten huishouding, weerstand  en bloedarmoede bestrijding.

Rehmania verhoogt de ‘nier-qi’. Meidoorn verhoogt de doorbloeding van lever en nieren.

Mifloran moduleert de vertering (weer minder afvalstoffen) en bestrijdt haarballen bij de kat. Bovendien bestrijdt Mifloran de auto-immune response, die verantwoordelijk kan zijn voor aantasting van nierweefsel.

De toegevoegde zalm levert extra omegavetzuren om de ontstekingsreactie in de nieren tegen te gaan.

Het hoge vochtgehalte van rauw verse voeding helpt de vochtbalans te herstellen waardoor de kwaliteit van het leven significant verbetert. Vandaar de aanbeveling alleen dit speciaalvoer te combineren met rauw – verse voeding.

 

Indicatie

Slechte nierwerking Senior kat en hond

 

Belangrijk!!

Bij voorkeur met KVV aanvullen of nat voer van hoge kwaliteit. Niet bij droog voer.

 

DARF  KIDNEY  

Dosering Dieet mengsel 10 g/kg lichaamsgewicht.

Alleen mengen met vers of nat voer. De hoeveelheid eigen voer naar ratio verminderen

 

Gebruik informatie

Bij overschakeling van bewerkte commerciële voeders naar vers, de eerste 3 dagen eerst voorverhitten (licht aanbakken).

Soms komt (verhevigde) diarree met slijm/bloed voor na het starten van de verse voeding. Dit is een uitscheidingsreactie. Het verse voer blijven verwarmen totdat de ontlasting genormaliseerd is"