DARF info

DARF KVV wordt door onze Groene Weg Slagerij gemaakt uit de grondstoffen van zuivere kwaliteit, aangeleverd door Ecofields, De Groene Weg, Kemper Kip, Nederlands Wild, MSC Vis van Koelwijn. 

Al onze producten staan onder controle van de Nederlandse Voedsel en Waren autoriteit en hebben de EG erkenning NL 3320.
Onze blikvoeding en kat voeding in handige zakjes, word op recept van ons gemaakt in Duitsland bij een biologisch werkend bedrijf zodat ook dit het eko keurmerk heeft.

Onze bites (droogvoer) is gemaakt uit de zelfde grondstoffen, die gedroogd worden, waaraan appel, wortel en gierst wordt toegevoegd.

Darf heeft (als enige vers vlees producent) een eigen laboratorium, waarin wij onze analyses maken, en onze bacteriologische controles wekelijks uitvoeren.

Wilt u eens langs komen om dit alles te zien, maak een afspraak en kom langs

Wij zijn met onze slagerij in 1992 begonnen met de verkoop van biologisch vlees, toen der tijd werden wij door onze familie (bijna allemaal slagers) voor gek verklaard. "Biologisch je lijkt wel gek" was een gehoorde kreet, in de loop der tijd hebben wij gelukkig ons gelijk gehaald, de problematiek met de dierziektes als BSE, varkenspest enz. zijn allemaal excessen vanuit het gangbare d.w.z. reguliere circuit. Onze keuze voor biologisch is en was er een gebaseerd op kwaliteit. Wij wilden de beste kwaliteit in smaak, dierwelzijn en het moest ook maatschappelijk verantwoord zijn . Dit hebben wij gevonden in het biologische. Sinds de start van onze slagerij maken wij deel uit van de franchise organisatie "De Groene Weg', zij slachten de meeste biologische dieren in Nederland, hierdoor hebben wij de beschikking over alle biologische grondstoffen die we nodig hebben voor de productie van DARF. Onze eigen honden hebben altijd brokken gegeten, totdat ook wij geconfronteerd werden met een voedsel allergie bij een van onze eigen honden, en vrienden ons attendeerde op versvlees voor honden. In eerste instantie hadden wij zoiets, mooi, maar toen we de prijs hoorden van de biologische varianten die in de markt te koop zijn hebben wij besloten om in eerste instantie voor onze eigen honden een versvlees te maken. De keuze om dit van EKO grondstoffen te doen is betrekkelijk eenvoudig: Door het zelf te maken, konden wij er precies in stoppen wat wij aan onze honden wilden geven, en geen chemische toevoegingen en ongewenste antibiotica.

In de markt voor vers vlees voor hond en kat komen steeds meer aanbieders van “biologisch vers vlees” voor hond en kat, echter zitten er ook bedrijven bij die dit doen zonder dat dit gecontroleerd wordt. Biologische producten herkent u aan het Eko keurmerk , wat vergezeld moet zijn van een Skal nummer (in ons geval Skal 018327) Op de website www.Skal.nl kunt u de producent van het vlees dan traceren.


DARF Specials